Pemakanan dan masa sesuai scan baby utk buat buku merah

Assalamualaikum sya ingin bertanya tentang pemakanan yg membantu pertumbuhan bby dalam kandungan dan mse yg sesuai scan baby disebabkan sebelum ini pernah keguguran sya ingin mengetahui tips bakal ibu dan ibu diluar sana #bantusharing #firstbaby #1stimemom

1 Trả lời

Waalaikumussalam, yang penting makan makanan seimbang mengikut piramid makanan. Pastikan cukup semua nutrient. Untuk scan baby, seeloknya 8 weeks ke atas. Sebab kalau awal2, scan belum nampak. Boleh jugak nak buka buku merah dulu tanpa scan. Asalkan result upt positive. Saya dulu buka buku merah sebelum scan. Kk tak scan awal2. Kk just repeat upt. Untuk experience saya buka buku merah. Saya scan masa dah 12 weeks kalau tak silap. Semoga dipermudahkan urusan ye puan. Semoga selamat semuanya. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers