puasa

Assalamualaikum.. Sya 33week.. dah 3 hari puasa tp perut rasa cm makin kecil.. tp bby ada gerak.. perlu ka Sya teruskan puasa..

1 Trả lời

Waalaikummussalam. Tidak puan. Berpuasa sewaktu hamil ni bergantung kepada daya kekuatan seseorang. Jenis pengambilan makanan juga penting untuk memberikan tenaga sepanjang berpuasa. Puan boleh cuba berpuasa separuh hari dahulu dan jika puan rasa puan larat boleh berpuasa penuh. Kerana ianya tidak wajib untuk ibu mengandung berpuasa ya puan. Pastikan bayi juga dalam keadaan aktif dan sihat sepanjang menjalankan ibadah puasa. Puan boleh baca tips berpuasa semasa mengandung di sini ya :) https://my.theasianparent.com/tip-untuk-para-ibu-yang-berpuasa-ketika-mengandung