baby kecil dengan songsang

assalamualaikum sy nk tnye 32 minggu 5hari norml ke berat bby 1.6kg lebih n baby masih songsang norml ke ?

2 Các câu trả lời

should be normal selagi belum 34 weeks above. kne tnye doktor scan awak tu lah. knpe tk tnye? sy scan pun sy tnye. doctor terus check air ketuban skli. air ketuban banyak, so 31 weeks sy scan doktor ckp baby mmg boleh berpusing lagi sbb air tu buat dia smooth je gerak. kedudukan kepala baby sy pun dah dua kali scan dekat atas je. next scan 34 weeks doktor akan tgk lagi baby dah turun kepala belum. kalau 37 weeks masih di atas, kne jmpe pakar dan pakar akan tolong pusing kedudukan baby. itupun ikut keadaan baby dan ibu pada wktu tu. kalau dah sempt sangat, baby tkde ruang, mmg kne redha je lah baby songsang. so nnti awak scan banyyakkan lah brtnya pada doktor dan nurse yg scan, q

sy 31minggu 1.7kg , doc cakap normal