Rambut gugur selepas bayi 3 bulan

Assalamualaikum. Sy nk tnya ibu2 semua prnh rambut gugur lepas brsalin waktu bila ye? Org kata bila ank dh start main air liur rambut ibu gugur. Betul ke? Mcm sy, anak dah cecah usia 3 bulan dan mmg ank kuat main air liur, rambut sy habis gugur teruk. Tarik je penuh rambut kat tgn. Dan ade tips tk nk bg rambut lebat dan tk gugur?

4 Các câu trả lời

postpartum hair lost nama dia. timing kebetulan sama dgn masa anak belajar menyembur bkn sbb air liur anak pun.. setakat sy tahu yg bab gugur tu takleh buat apa, redho je la mmg sentuh sikit pun gugur segenggam.. tp yg kita blh try cari products hair care, or makan makanan2 yg blh percepat bantu hair growth

part anak main air liur rmbut ibu gugur tu xbetul. Alhamdulillah 2x branak stakat ni xpernah lgi rmbut gugur. sye guna shampoo clear je hari2. sis try guna minyak zaitun or mnyk kelapa dara. sapu hari2 sebelum mandi.

takda kaitan dengan anak main liur sis. sy memang rambut gugur setiap kali lepas bersalin. paling teruk lepas bersalin anak ke 2. sy biarkan je. slowly ok balik. orang kata boleh beli ubat dekat farmasi

normal tu puan... sy pun rambut gugur byk lps brsalin.. tp nti lama2 ok je... xpakai petua apa2 pun... syampoo pun guna mcm biasa je...