sakit dada bila tarik nafas

Assalamualaikum.. sy nak tanya, skrg ni sy tarik nafas tp rasa sakit dkt bhgian dada. ketat. rasa mcm xleh tarik nafas panjang. n baby pulak aktif semacam dr td. Sy tak pasti perlu ke klinik atau tidak. 26weks

1 Trả lời

Itu normal sis masa mengandung. Sis akan rasa cepat mengah lagi2 kalau penat sebab baby dlm perut kita dah menyempitkan organ2 dlm bdn kita. Sbb tu ibu mengandung tak digalakkan terlalu penat. Tapi kalau sis risau, boleh pegi check dekat klinik.