RISAU SANGAT

hi..assalamualaikum.. sy baru preggy 5minggu... Dh scan tp xnampak kantung lagi.. risau dah kat situ.. lepastu.. bru2 ni.. 2 malam dh sy tjaga sbb perut sakit sgt2 kram teruk smpai ke kaki rasa menyucuk2... Normal ke simptom mcm ni atau ada salah makan ke.. please mommy2 kat luar tlg.. ni first time preggy sy??

39 Các câu trả lời

Hi.. Waalaikumsalam.. Sama lhaa dgn aku.. Sdh scan tapi tak nampak.. Dokter cakap masih awal jdi belum dinmpak.. Bepikir positif ajaa.. Semogaa baik2 sajaa.. Dan ndg sabar temu janji 9/10 semogaa di scan dinampak sdh.. Aamiin...

Ohh jadi mmg normal la yea..kurang sikit rsu sy ni..kandungan sy 8 minggu.doc ckp kemungkinan bby luar rahim tp kena scan lg lps ni.hrp semuanya baik² sja.mudahan da berita baik pd 21/10 ni.. Ada appointment register..

5y trước

Smoga baik2 sj

Kalau sakit mcm sengugut tu tanda2 nak gugur. Tapi if tak ada inshaa Allah baby sihat. Maksud sis tak nampak baby lagi kan? Sbb kantung 5 week dah nmpk dah. Tunggu 7week then pergi scan. Inshaa Allah akan nmpk baby dah.

5 weeks awal lg.. Mmg x nmpk sgt tp cramp perut tu x normal bg sy.. Sb mcm kes sy peranakan rendah jd janin slalu "jatuh".. Dr kata klu biar lelama bleh gugur sndri.. Better sis g check up & tnya pndngan Dr.

Kadang2 stress dng kata2 doktor sampai sy gugur... Duk fikir sebab kantung kosong sebenarnya baby ada je x nmpk.. 9 week gugur Allah maha besar baby keluar cukup sifat.. Baby besar anak jari..

Dun worry baby kecil kot. Masa anak sulung saya tiap minggu kena g klinik sbb DR scan minggu ne ada minggu depan xde cuak semua ada. Alhamdulillah semua ok dah sekolaah pun budak bertuah tu

Normal..sllu awal2 br bmula proses pnempelan..akan rs kurang selesa kt bhg prut. Selagi x kluar drh n sakit bterusan still ok.. klu ada cm tu..refer doc yah. Sy 6week nmpk kantung dh

Sy pun cramp perut masa awal pregnancy..dekat 2 bulan jugak merasa perut cramp yg boleh buat menangis tahan sakit..tp alhamdulillah kandungan dah week 19...

Sy bru cdang nk pgi scan,, sy bru 4minggu 3hri,, patut ke sy pgi klinik utk scan? Ad jg kram" prut tp xtruk..akg mngndungkn ank ke3, stelah hmpir 5 thun...

Biasa tu sis. Scan 5weeks awal lagi nak nampak walaupun kantung. Kalau cramp pun biasa sebab dia nak membesar. Nanti 8weeks ke atas scan lagi.