nak tanya

Assalamualaikum smua... Nk tnya siapa ada pngalaman.. Boli tak jaln jauh naik kereta klau kandungn masi awal dalam 7weeks lebih? Perjalanan ambil masa 4-5 jam naik kereta Tq bagi yg respon

19 Các câu trả lời

Saya hari tu dri kedah ke selangor ok ja.. Time tu baru tau preggy 4w5d camtu.. Lama jugak dlm kereta.. Bertolak dri 7pgi.. Ptg dlm kol 5lbh baru sampai sana.. Dlm kereta mmg saya lapik 2 bijik bantal.. Dan pesan suami jaga2 jgn terjun lubang.. Takut terhendak kan.. Alhamdulillah perjalanan pergi & balik selamat semuanya.. Klu ikut hati mmg xmau jln jauh kan.. Tpi adik ipar nk kahwin.. Tu yg tawakal jela..

Tgk ats bdn jg sis, mcm sy first blk kg tuu alhamdulillah oke lps smgu hbs cuti blk rmh sdri pulak mkn 8jam lg dr kelantan perlis naik bas, esk tuu bleeding n konfirm gugur 9mgu.. Baby first 😢penat jln jauh bas pulak laju.. Kalau naik kereta pastikan pandu hati2 perlahan ye tkt terhentak

Boleh.. Tp ikut keadaan sis n baby.. Jika risau, baik jangan.. Kalau rs semua ok, sis lapik lah punggung n belakang sis bg xterhentak2 bila jalan berbonggol.. N pesan pd driver jgn bw laju2.. Jaga diri n baby sis.. Hati2

Saya pernah pandu kereta dari johor ke melaka masa kandungan 4 minggu. Yang penting jaga makan, jgn stress, bykkan rehat selepas dlm prjalanan. Kalau tak yakin tak payah jalan jauh ye. Jaga kandungan baik2.

Sy dl masa pregnant ank ke 4...ok je...masa tu duk butterworth nk blk trgganu.... Berjam2 jgk la nk sampai... Masa tu kandungan masih awal jgk... Dlm 6week... Tp pinggang lenggoh la.... Hahaha

Saya pregnant 7weeks naik kereta dri kl-kedah 5-6 jam. Samapi kedah terus bleeding dan gugur. Depends on badan.

saya okey je 6weeks pergi trip ke hatnyai&krabi naik kereta 😂 cuma muntah saja la sbb perjalanan Jauh😅

Depends pd badan..sy siap naik kreta 5,6 jam phtu naik bas lg,doa bnyk2 yer semoga semua selamat

Naik keta xpa..xde mslh sbb kita duduk sndr.jgn mto sbb bhya trhentak trbalik ke nty

Ok Jew dia,saya dulu tiap2 minggu balik kg dari ganu to Kelantan xda masaalah pn