Soal checkup

Assalamualaikum , siapa sini ad checkup dekat klinik kerajaan ? dia kalau checkup baby , nurse ukur perut je lpstu dh bole balik , usia berapa bulan dia check jntung baby ?

6 Các câu trả lời

Kalau kandungan normal biasa nurse akan cek ukuran perut dan mungkin sekali dgn bacaan heart beat baby. Kalau ikutkan sepatutnya nurse akan buat 2 perkara tu setiap bulan. Tapi mcm saya mmg awal kandungan kena cek setiap 2 week once, sebb usia dan ada masalah tak dapat dielakkan. Kalau scan bagi yg normal biasa doc buat 2 or 3 kali utk kk la.

Waalaikumsalam.. tgk pada appointment awak, jumpe doc or nurse.. biasa nurse akan ukur perut setiap kali check up.. jantung bby sy xpasti, sbb sy every month ada date scan gn doc sbb sy ada masalah berat bdn menurun & ada cyst so doc akan scan sekali tgk bby cm ne perkembangan..

Samala sy g kk masa 16weeks nurse ukur perut je. Masa tu mmg xguna doppler lagi sb xdgr juga jntung next oppoiment dgn doc

Waalaikumsalam. Setiap kali checkup nurse akan check heartbeat baby.

1y trước

Hmm tak pasti kenapa. KKIA saya semua ibu nurse akan check.

kalau mcm saya...nurse ckp 20w baru dia cek heartbeat baby

sy 18 minggu nurse da cek heartbeat baby..