urut bidan selepas scan xnmpak

Assalamualaikum semua..semalam sy ada post sini ttg ttg HCG tgi tp scan xjumpa baby..lepas.tu sy ada sakit dibahagian kiri bawah..semalam.ada jumpa.bidan dia ckp yg sakit tu bhagian saluran najis sbb sakit smasa buang air..lpas.tu dia kata peranakan tinggi..lpas tu dia tolak2 katanya dah ada nadi dia suruh sy pgg jgk di pusat mmg sy terasa nadi tu..tp skrg sy risau sbb ramai yg ckp xboleh mgurut smasa hamil lg2 awal pegnen..ikut bidan tgu 4bulan baru g scan..ikut nurse (kakk ipar) trus g scan..esok sy ada appointment utk amek darah lg sekali..ada x ibu2 yg lain pernah ada kes seperti saya..dilema.skrg..

9 Các câu trả lời

InsyaAllah tak ada apa apa tu,tp macam saya haritu sama juga tak nampak kantung. Gynae dah nasihat jangan sentuh perut (berurut) melainkan dorang je boleh. Tapi saya punya rezeki tu setakat 6minggu je,lepastu gugur. HcG saya tinggi time tu tp taktahu kenapa tak nampak kantung. Saya doakan awak dipermudahkan urusan. Takmo fkr bukan bukan dulu ya 🥰

tu mcm urt betulkn peranakan je....Mmg bahaya...Ms sy dulu tukang urt mmg urt bersungguh...mcm manja2 gitu...tujuan sy berurt ms tu ikhtiar utk tahan kandungan dr gugur.Dgn urutan tu kandungan dpt bertahan sampai sy bersalin....

nak tanya apa jadi ya? sebab saya pun sedang mengalami masalah yg sama,bidan check ada nadi kt pusat..

3y trước

nak tau juga apa terjadi

Alahai..dah urutkan?x pa.harap2 x da apa2...klu kena bidan yg mahir urutan..mmg dia urut slow2..

5y trước

Ectopic ni dia sakit antara kiri n kanan ari2......tp klu kurang minum air pun blh sakit kiri @ kanan... Klu sakit yg berterusan kena p hsptl

kalau tak keberatan boleh saya tau apa result dia? sebab tengah alami perkara yang sama

bole je urut time ngandung. tapi pastikan awak bagi tahu dia. dia takkan henyak kita

takut mngandung luar rahim. jumpa doc la

Mmg tak boleh urut pun..

patot elakkan