hb low

Assalamualaikum semuaa..sy dah prengny 7bln lbh nk tnya suggest ape lg selain ubt kk yg Dr bgi iberet folic.utk Naik kan hb cpt..dah 3 bln cek dri 10 trun ke 9.8 last cek smlm.. xnaik2 pelik betul ubt xserasi ke ape..mohon share sape2 yg Tau cara mknan minum ape lg yg ok utk hb naik cpt..next 2mggu lg repeat cek hb..klau xnaik2 lg nk masuk ubt melalui drip..??? xmau laa 2 last choice..

40 Các câu trả lời

Vit tu membantu je. Sbnrnye pemakanan kita kne jaga jugak.

5y trước

Mknan sy Amal semuaa..siap jmpo pakar pemakanan lg ..adoii ke tmbh ubt lain meltofer ke..xpom susu kmbing

Wsalam . Try makan betik sis😊kawan sy dr 9 naik 12.

5y trước

Wahh betik blh jgk try tqsis

Sya makan obimin je ..ubt kk x boleh telan langsung

5y trước

Oklaa mgkn serasi dgn sis

Maltofer.. Sedap rase coklat. Beli kat farmasi

5y trước

mkn nak tido.. sebiji sehari. insyallah hB cantik.. makesure jarakan dgn calcium dlm 2jam.. apa2 jenis makanan tmbh darah.. jauhkn dgn calcium..

try mkn bayam merah hati ayam kerang jus delima

5y trước

Daaa semuaa sis..tpi xnaik2 😣

Makan pati delima gulsan sis

Bole try kacang kuda 😊

5y trước

Sbb sy jnis bdn agn hahah mkm mmg buang agn kijo nya hahaha sedap2 rebus mkn

bayam

5y trước

Byam hijau ka merah?

sama la check bln lpas hb 9.8.. dokter sruh mkn maltofer check baru2 ni alhmdulilah ok hb naik ke 11.beli kat farmasi

5y trước

sy dokter cdgkn mkn 2biji sehari..mkn msa perut kosong.sejam sebelom makan atau 2jam slepas mkn.msa mkn ubt tu lbih baik mnum bersama air oren..jgn mnum brsma milo or susu..slpas 3,4jam nk mnum milo susu ka xpa la

Sy makan iberet mnum bersama sunquick kosong

5y trước

2 laa sy da start stop milo..sellau minum Milo heheh