Occupational Therapy

Assalamualaikum semua. Anak sy umur 1 tahun 2 bulan kena jumpa pakar sbb dia belum pandai berdiri tanpa pegang apa2. Dia hanya pandai berdiri jika pegang pada meja atau kerusi sahaja. Dan dia baru pandai sebut 'Mama', 'Papa'. Adakah bermasalah kalau anak usia ni belum pandai berdiri sendiri dan bercakap 1-2 patah perkataan?

9 Các câu trả lời

yang saya tahu kalau 18bulan keatas kalau masih xboleh berjalan sendiri ataupon bercakap baru kena refer pakar. kalau utk 14bulan masih normal awak. anak 1st sy setahun 2bulan baru boleh berjalan dgn betul. itupon jatuh2 lg. kalau panggil mama & abh masa dia umur setahun 6bulan mcm tu. masa mula2 dia sebut perkataan nak, mak (panggilan maktok dia) mcm tu ja

12mo trước

awak jangan stress okay. baby awak masih dlm kategori normal. xpe awak, teruskan stimulate kaki baby. kalau ada masa free bawak baby bagi pijak permukaan ada rumput, pasir. nnt tak lama boleh berjalan tanpan bantuan😘. untuk percakapan pon sama. teruskan bercakap je dgn baby awak. sy masa 1st baby umur setahun 2bulan pon xpandai sebut susu lagi. hari2 sy ulang dn sebut perkataan yang sama 🥰