Nama Anak

Assalamualaikum semua, tumpang tanya.. Husband saya nak letak nama anak Khairunnisa.. Penjaga saya nak tambah jadi Khairunnisa al Maryam... Soalan saya, apa maksud al kalau letak dalam nama? Maaf tak pandai bahasa arab.. Lagi satu, husband kata JPN tak terima nama al, betul ke?

1 Trả lời

Nama ank sy ade al...jpn terima je...kalau mak sy dia xbg letak al...sebab maksud dia "maha"...maha ni kan utk Allah shj..masa letak nama ank dlu sy xtau..so ikut awk la cmne

4y trước

Terima kasih 😇