Berdarah selepas diseluk

Assalamualaikum semua sy dh 39w2d. Sy nak tnya biasa selepas kena seluk darah keluar berapa hari. Pagi tadi sy ke hospital sbb ada keluar drh doctor cek bukaan 1cm then dorg suru balik sbb cek ctg contraction n jantung baby normal. Tpi sampai skrg drh still keluar. Dekat panti pun ada drh. Sy xpasti samada patut k hospital atau pun tidak sbb contraction sy still on off tiap 30min or lebih and sy still bole tahan. Sy sertakan sekali gambar selepas 2 jam sy kena seluk. #firstmom #ingintahu #seriusnanya

Berdarah selepas diseluk
8 Các câu trả lời

Normal sis sy mase 1st time seluk sb kua mucus plug.. tp lepas seluk 5 hari still kua.. then hr ke6 sy ade bt exercise induce naturally.. ttbe kua bloodshow.. then hrtu spnjg hr perut mengeras tp xsakit.. sy g hospital bukaan 1cm.. dr suruh balik.. then esoknye spnjg hr perut sy mengeras and ade ase senggugut pagi2 mild je dtg tghri ase kuat pulak senggugut tu tiap 5 minit.. then g hospital bukaan 2 cm kene tahan wad.. 2cm mase tu pkul 2 ptg.. then pkul 8pm 3cm.. pkul 12 mlm sy xleh tdo sb contraction kuat then dr check bukaan dh 5 cm terus masuk labor room.. pkul 4pagi harini alhamdulillah sy selamat bersalin..

saya haritu pun ketuban leaking and ade keluar darah sikit check2 bukaan 2cm tp kene tahan sbb ketuban dh leaking. contraction takde time tu. reason kene tahan once ketuban dah leaking/pecah dh kire emergency.

11mo trước

tak emergency czer pun. die tahan sye ward dan kene tggu smpai contraction semua dtg. 24jam non stop tahan contraction, bukaan sye still 2-3cm je. after tu bru 4-5cm and tolak labour room bersalin. leaking dri kol 4ptg-9pm sye trus ke hospital. after 24jam bru bersalin. bersalin jam 10pm esoknya

sy baru kena seluk juga tdi sis dah 2 cm doc pon suruh balik..contraction pula on off juga.. tapi klau lepas kene seluk keluar darah doc ckp itu normal..

11mo trước

semalm air ketumban pecah terus pergi hospital..dlm pukul 4 ptg tdi dah selmat bersalinn❤️

sama macam saya .. lepas kena seluk , keluar darah .. masa diseluk tu 3 cm .. skrang kat ward .. tunggu contraction tapi xde .. dah 2 hari dah .. duk 3 cm situ jee ..

Blood show.. Normal.. Klu air ketuban, ya kena ke hospital balik segera. Mudahan semuanya baik tanpa mudarat

sy hritu kena seluk 36 weeks kluar mcm ni juga.. normal puan.. skrg 38 weeks ❤️

saya seluk isnin aritu. masa dr cek tu jela darah. lepas tu takda pun.

Air ketuban perlu ke hospital ye. Smoga dpermudahkan..