Drip darah disebabkan hb low

Hi Assalamualaikum semua. Ada tak dalam ni yang pernah pengalaman drip darah/ masuk darah disebabkan hb low? Boleh share experience tak?

9 Các câu trả lời

saya pernah..Mase tu hb saya drob ..konon nk masuk hospital yg dekat je untuk masukkan darah .sekali esoknye nk masuk darah tu positive covid. terus hntar ke HSP JB..Time tu covid+kurang darah 6..masuk beg darah 2beg..air 2botol,dan ubat apetah coklat tu .iron klu xsilap .2botol... alhamdulillah naik lahh 10... pengalaman betul ..🤭

Waalaikumusalam.. sy tapena kene tp sy ada baca memg ade certain mommy yg kene masuk darah sebb darah terlalu kurang… below 8 rasenye… lg2 klau dah masuk 3rd tm klau kurang darah memg kene drip darah sebb takot besalin nnt tumpah darah…

Drip darah tak pernah, tapi kalau drip cosmofer penah 😂. Anak 1st merasa, skrg pregnant 2nd pon bakal merasa sekali lagi khamis 22/6 ni. Semoga dipermudahkan. Jangan lupa lepas drip seminggu 1st jgn makan ubat, 2nd week baru makan ubat.

hb 8.8 ja time 34 weeks tpi alhamdulillah tkde kena tmbh darah apa, just mkn ubat ja setiap hari. temujanji 35 weeks naik jdi 10. 36 weeks beranak normal dgn selamat. lps preggy, hb dang dang pulak naik 13.5

hb saya naik turun , dari 8 turun 7 pastu naik 8 balik . tak prnah lebih dari 8.5 . tunggu masa je ni nak kena drip cosmofer 🥲 tapi redha je lah , nak makan ubat payah sangat nak telan

saya pernah..masa pregnant anak kedua..masuk dua bag darah..hb drop spai 6 Time tu...anak ketiga masuk iron dalam darah.. sekarang anak ke enam,pun kemungkinan buat iron transfusion juga

Kalau drip ubat (cosmofer) sebab hb low sy pernah lah sis 😅 best je . Lepas dari tu auto hb naik . Pastu sy x makan ubat pon hb maintain 🤣

klu hb low sblm bersalin, masuk ubt tambah darah. lps bersalin klu tumpah darah baru transfer darah masuk.

1y trước

klu teruk masuk darah sis...saya berpengalaman..😅

drop darah? derma?

1y trước

terima darah dari hasil orang derma tu😬