Baby cirit birit baby 6bulan

Assalamualaikum and selamat Sejahtera mommy2.. Sy nk tnya anak sy dh crit brit 4hri..tp dia x de nangis2 mcm sakit prut ke x ada pula,dia aktif mcm biasa main2 smua.. Ad tak cara nk atasi crit brit bby.. Dia makan pun bbur syur sayuran je.. Dan nk tnya, bole ke ltak sikit gram dlm bbur dia untk kurangkan crit2 dia? bby mnum susu Frisolac Ha.. #firstbaby #firstmom #seriusnanya #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Waalaikumsalam. Puan dah bawa baby ke klinik? Baby saya pernah cirit birit selama 7 hari. Tak nangis, tak sakit perut dan aktif macam biasa. Doktor sahkan nothing to worry, nanti akan okay sendiri. Cumanya perlu pastikan anak hydrated (makan dan minum). Kalau anak tak aktif, tak makan, baru bawa pergi ke hospital. Itu yang doktor pesan untuk anak saya. Last but not least, salt is a big no for baby.

wslm..big no ye garam utk baby baru 6bln..blh cuba bg pisang nasi/bubur apple roti..mknan utk cirit..kalau rasa teruk better bwk pg klinik.