Cepatkan bukaan

Assalamualaikum & selamat sejahtera ibu², nak tanya harini sy dh masuk 36w, sy GDM on ubat + gbs, doc bagi tarikh 26hb Feb utk scan kedudukan kepala baby sbb masa 33w bby breech, tp baru² ni jumpa nurse KK dorg kata kepala baby dh kat bawah. So sblm tarikh 26hb ni boleh ke ibu² bagi cadangan supaya nk cepatkan bukaan jalan, kalau boleh tanak induce atau paksaan & nak bersalin normal 😇 btw sy first mom terima kasih ibu² yg sudi jawab, moga urusan kita semua dipermudah 🤲

2 Các câu trả lời

wslm. bole try sental lantai tandas setiap hari,buat kerja rumah,jalan² sekitar kawasan rumah,dan kalau boleh rajin bersama suami. buang kt dlm je,boleh bantu cepatkan bukaan seviks. ikhtiar je sis,kalau tak berkesan juga,tawakal pd Allah. banyak² minta doa semoga dipermudahkan urusan bersalin

2y trước

baik sis, terima kasih atas saranannya 🥰

Mw tau bby breech atau tidak,.kna scan. Mcm sy td nurse cek kpla mcm d bawah,sekali doktor scan bby breech pulak,,trus dpt tarikh czer

2y trước

oh yeke, tulaa 26hb ni nk scan sekali lagi utk tgok kedudukan kepala bby, if masih breech doc akn betulkan & maksudnya terus duduk wad utk induce pula 😊