Baby Walker. Is it good or not? If not, any alternative?

Assalamualaikum and Selamat Petang kepada semua Ibu Bapa. Saya ada soalan untuk mintak pendapat kalian semua. Saya tau tak bagus sebenarnya untuk letak anak dalam baby walker which is not good for his leg. Adakah alternatif lain selain dari baby walker? Anak saya anak sulung dan baru masuk 6 bulan. Bila dukung dia akan gelisah, bila baring dia akan meniarap. Bila dh lama dia meniarap dia akan menangis. Mintak pandangan ibu bapa sekalian. Terima kasih.

1 Trả lời

Baby walker sangat tidak digalakkan disebabkan boleh berlaku pelbagai masalah akan datang. Mungkin anak encik sedang belajar, untuk usia 6 bulan tu benda ni agak biasa. Dia nak belajar untuk buat sesuatu yang baru, boleh tengok dalam buku rekod kesihatan dia. Galakkan dia dengan mainan yang selamat. Anak dah pandai duduk dan merangkak ke? Kalau dah, mungkin juga dia nak bergerak ke sana ke mari. Kita kena sentiasa pantau tumbesaran dia.