ketulan berisi air

assalamualaikum , selamat malam mommy² . sya preggy 7w4d , smlam ada kluar ketulan mcm belon kecik jaa dan dkat ketulan tu ada trlkat darah beku . keliling ketulan tu mcm ada keputihan , sya x pasti laa apa benda ktulan tu . and bila sya koyak ktulan tu dlam tu mcm ada air . lpas kluar jaa benda tu tak de plak rasa cramp and sakit yg teramat kat ari² , bleeding pon tak de . just ada lendir warna brown jaa . sya trtnya² smpai hari ni apa benda tu . hari ni ada scan dkat kk , kandungan still tak nampak and kantung pon tak nmpak , just nmpak ketebalan rahim jaa . ada jugak tnya pada doktor pasal benda yg kluar tu , dia ckap slagi tak ada bleeding pape , smuanya okay baik² aje . boleh crita tak pngalamn mommy² yg lain kot ada yg trjadi mcm sya . #firstbaby #pleasehelp

2 Các câu trả lời

macam mana doc boleh kata takde apa2 sedangkan awak ada keluar ketulan air dan darah ketul tum.untuk pengetahuan yang keluar tu adalah kantung dan janin ..tapi lagi bagus kalau ada gambar ..kalau dari apa yang awak cakap itu memang ciri2 kantung la ya puan..tapi takpe banyakkan bersabar jika ada rezeki InshaAllah. tapi saya geram dengan doc yang jenis kurang alert macam ni..tak semestinya bleeding dulu baru gugur..boleh jadi ni kes silent miscarriage ..apa2 update ya

3y trước

ni ancaman keguguran dah ni puann..semoga mudah urusan ya

dari awk ckp tu mcm kantung je..sbb awk kate bile koyak kuar air kn..tp x sure la..elok mse kuar ketulan tu awk bwk ke klinik utk kepastian

3y trước

Yup, utk kepastian ketulan apa2 pun yg keluar, yg mencurigakan skali ngan bleeding, better buh dalam ziplock plastic kecik, and tunjuk kat doktor. Sbb Sy keguguran 2x, yg first mmg Xtahu takda simpan, bila gi hospital cek kena dismiss mcm tu je, dorg cakap nak period. Tapi second time dah reti la sikit, kluar tu mmg Sy simpan, and doktor tgk mmg dh kluar. Tapi Sy bleeding byk. Mcm awak takda bleeding pun kan?