Kandungan 7minggu 3hari

Assalamualaikum, saya sekarang memang tak boleh nak makan nasi , bau pon boleh muntah apetah lagi bayangkan nasi . dah cuba paksa tapi lepastu mabuk teruk and terus muntah . Tapi tekak saya teringin sangat nak makan maggie nie 😭 boleh ke tidak ye? bahaya tak untuk baby?

Kandungan 7minggu 3hari
9 Các câu trả lời

Saya pun alah teruk sebelum ni mmg tk lalu mkn nasi.. Tekak nk maggie jee.. Saya rebus maggie lepas tu tambah telur or sayur ke apa ke yg ada protein.. Then amalkan susu hl yg ada asid folik and mkn buah2.. Nak buat mcm mana saya lalu tu jeee.. Skrg 28w pregnant pun still suka gila maggie.. Awk baru2 lagi jgn mkn pedas sgt tauu.. Kalau boleh mkn bihun or mee ke try la ☺️

boleh ke mKn pedas awal kehamilan? sya seorag yg makan pedas, tapi sekrag hamil 5mggu,,tlalu berjaga2 tentag permakanan..stlah 4tahun menungga chya mata. kehamilan yg ptama sya tidak menjga makan,pedas pun makan,,tapi alami kguguran.sekrag terlalu bjga2 soal permakanan.

3y trước

sy rasa ni semua ikut badan juga. sy mmg dr awal tau pregnant makan pedas tk igt dunia (mcm ayam gepuk pak gembus) tp tak ada la hari hari sy mkn benda pedas. seminggu dalam 2-3 kali juga. alhamdulillah tak ada apa dgn kandungan.

mkn laaa. tp air rebusan tu buang.. then bilas bgan biasa... masuk semula air yg filter... mkn boleh tp jgn kerap.. x elok... sy pun sama.. sampai skng... tgk nasi.. rase.. huhuhu... so cr roti... mee.. mehoon..

Sy makan je. mmg awal2 dlu megi je lalu mkn. siap amek yg pedas2 kaw tu. Tapi Alhamdulillah baby sihat. skrg dah 35weeks.

Sbnrnya tak blh tpi klo tringin jgn ambk yg super spicy ksian bby dlm perut lagi stu mkn nsi minum susu sblm mkn maggie

Sebulan dalam sekali tu boleh laa .. tapi hari ii tak boleh atau kerap .. tak bagus untuk preggy mummy ..

sy pun mse preggy 3buln prtme mmg xlalu nk mkn mlainkn buah n megi cup kari atw tomyam...

sy pun.. baru 6 week. nk sgt makan megi kari... boleh keee

3y trước

Sy makan je sis awal2 pregnant. Kerap jgk la sbb maggi kari je yg blh telan. Kalau mkn benda lain mesti muntah, kalau maggi kari tak. Tp lps tu sy mkn buah jgk byk2.

😅