Mohon petunjuk

Assalamualaikum. Saya pregnant dah 20minggu5hari. Boleh ke saya nak minum dan amalkan air kelapa. Tapi ramai yg cakap tak boleh lagi seeloknya tunggu 7bulan. Ade kesan ke pada kandungan?😓

11 Các câu trả lời

kalau iktkan air kelapa sgt bagus untuk badan kita.. tp setiap penerimaan tubuh berbeza sis.. sy pun takut nak minum 7 bulan baru sy minum.. tp sy rasa kita boleh je mkn n minum apa pun selagi kita kawal jumlah pengambilan tu.. sis kalau teringin boleh je cuba sikit tgk ok x dgn sis..

saya taktau pasal tak boleh minum tu . saya minum je. . so far okay . kalau yang orang cakap tak boleh tu kenapa eh? #serioustaktahu cuma apa2 yang saya amik , amik bersederhana lah . takdelah melantak sampai berbiji2 air kelapa

saya dari anak first sampai no 4 minum je. kalo di UK cari air kotak kelapa yg fresh di kedai2 pakistan. jimat2 minum sehari sekotak. but it all depends on ur body. try minum sikit if ok, boleh la continue.

ad yang cakap airkepala tajam,ad yang cakap airkepala bolee minum.Saya pun xpasti tapi saya sampai 25w nie xberani nak minum lagi.Jadi Saya elakkan.Sebabny badan kita semua xsama..

kalau ada kencing manis time pregnant, tak disarankan.. kalau air ketuban banyak pon, x digalakkan minum air kelapa.. sbb dia tinggi gula.. doc saya ckp 😅

x tau la sis tp saya masa awal preggy minum air kelapa . alhamdulillah x ada masalah apa2 pun skg dah bersalin baru 23hari pantang 😊

sya dri awl.preggy smpai melahirkan...stiap hri sbji air kelapa sya mnum....alhamdulillah smua ok..skrg ank sya dh 1bulan 12hri

bergantong pd bdn masing2 sis..de setengah minum ok de setengah minum x ok..lw rase was2 jgn minum☺️

Sya sblom 19minggu dh minum air kelapa alhamdulillah tkada apa , lgipon air kelapa bgus untuk kandungan

Sy setiap kali lalu dpn kedai jual kelapa mesti singgah beli. Dri awal pregnant lgi