Air kelapa

Assalam. Ade sape2 yg mempunyai pengalaman tak apabila minum air kelapa menyebabkn masalah pada kandungan. OSaya first time minum air kelapa ketika pregnant ni dan saya sekarang 24 minggu lps minum air klapa baby gerak aktif asyik tendang je. Normal ke tu. Rase risau plk. Orang cakap 5 bulan dah boleh minum dah tu yg cuba minum.

8 Các câu trả lời

pd yg ckp boleh tkde masalah tu, rahim kita berbeza ya puan2. kalau awk jenis rahim yg lasak tkdehal la nk consume apa skalipun. tapi kalau sejenis yg rahim manja. makan bnda tajam sikit je dh blh bleeding. jadi apa2 yg nk diconsume perlulah dbwh pmantauan doc. doc pakar sy sndiri suh elakkan air kelapa fresh drpd buah tu utk 1st trimester. sbb fungsi dia macam detox kalau baby tak kuat lgi menempel blh jd keluar balik. jd sy elakkan je. kalau nk minum masa 3rd trimester sgtla elok. byk khasiat n blh memudahkan proses bersalin

sy pun suka minum air kelapa muda ni. 1 mggu sekali mesti nk minum. bila pergi buat details scan doctor bagtau air ketuban banyak. baby aktif sgt sbb ruang utk dia bergerak n membesar tu luas. 😄alhamdulillah. baby mmg sgt aktif mb dia suka air kelapa ni. cuma awal2 pregnant sy x minum air kelapa dlu. bila dh masuk 4 bln bru minum.

Air kelapa elok. Real food. Yang tak tak eloknya process food/junkfood/fastfood. Tak ramai orang highlight kan makanan yang tak elok. Tapi air kelapa juga disalahkan. Air kelapa tu elok untuk tambah air ketuban sebab air ketuban akan bertukar setiap 2-3jam

sya minum air kelapa, xde msalah. mnum yg milkshake pun xde msalah. baby dh lahir dah.

yeke? sbb saya byk dgr air kelapa baik utk wanita mengandung. and baby akan aktif

normal,,lg2 kalau air kelapa yg sejuk2 tu ,, lg aktif gerak ..

Tak silap saya air kelapa boleh je minum

boleh