Cervical Cerclage atau Arabin Pessary?

Assalamualaikum, saya pernah ada dua kali keguguran/bersalin awal (17 minggu) dan doktor diagnos rahim saya lemah (incompetence cervix), Nak tanya pendapat, kaedah mana yang lebih baik? Dan kos untuk kedua-dua kaedah ni. Kelebihan dan kekurangan kaedah ni. #ingintahu #TTCaftermiscarriage

5 Các câu trả lời

puan tengah pregnant ke sekarang? ada doctor bagi referral letter dah untuk pregnancy seterusnya? Ms tu baru puan boleh tahu kena pakai arabin @ cerclage sbb doctor akan cek anatomy baby and ketebalan serviks. Kaedah mana lebih baik, bergantung dgn serviks puan and checkup berkala dgn pakar. arabin dlm 380 ke 370. (hospital order dgn vendor, then ada appointment pasang kat doctor office je, procedure cepat) cerclage, 1500+. ( kat GH. since GH ada subsidi, campur bermalam kat hospital at least sehari, discaj nt puan bayar at least dlm 30rgit je. roughly bwh seratus)

2mo trước

Aminn. Moga Allah mudahkan urusan sis.

saya baru je keluar bilik OT buat cervical cerclarge McDonald. ikutkan nak buat shirodkar type tp hanya ada di private. so, saya diagnos cervical insufficiency di KPJ, bawak report .. proceed dekat GH je. mmg cerclarge lagi better

1mo trước

Alhamdulillah masuk 7 mggu, masa kandungan sblm ni doctor ckp 2.5 cm mcm tu, border line... murahnya bawah RM50 je kos.. lama gak ya warded... oh, ok faham maksdnya masih kena berjaga2..moga sis dan baby baik2 dan lahir bila sampai due dia, aamiin

assalamualaikum puan jika tak keberatan meh share number sy whatsapp , mana tau kisah saya buat puan ada idea decision mana yg ok 😊

maaf nk tanya ye.. sebelum ni awk ada tanda2 tak yg awak ada masalah rahim lemah ni?

1mo trước

tkda, cuma masa 2nd pregnancy doctor ada ukur pangkal rahim sy katanya dkt border line 2.5 cm, bby cpt turun bawah bila dh besar sikit.. Time pregnant sy ad GDM dn GBS positive.

yg lebih baik tu berbeza tiap org. bincang dgn doktor yg merawat tau