Tembikai dan susu🍉+🥛

Assalamualaikum saya nak tny ni,,, sekarang saya dah 37weeks ada rasa mengidam nak makan tembikai sejuk letak susu sejat manis tu..boleh ke dlm preggy mkn tembikai+susu?..sebab hari tu saya pergi makan kat kedai masa 35weeks saya order air tembikai+susu astu owner restoran tu cakap kalau pregnant xblh minum air tembikai+susu nie cozz dia cakap cuba letak susu campur tembikai dalam bbrp hari dia akan jd biru tembikai bila campur ngn susu..so dia cakap mcm tu jd proses dlm perut klau kita lambat membuang. Saya jd takut tp teringin sangat nk makan.#firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp

12 Các câu trả lời

bagi sy...tembikai baik..sbb saya preg ank kdua ni..kalau boleh setiap hari sy makan tmbkai atau buat jus...Pasar jauh dari rumah..asal pi pasar sy akan beli tmbikai sampai 3-4 biji..doc sy kata okey je...sbb to buah-buahan..sbb nyawa sy x suka makan buah lain..hnya nak tembikai je..🤭🤭

sy ada kedai mkn sndri .. and ada jugak minum tembikai susu sama jugak 37week sis . dh hujung² ni laa nk mkn apa semua x takut sbb tahu bby gerak kuat and boleh bersalin bila² masa .. apa yg x boleh mkn semua sy mkn ..

tembikai tu bagus untuk kesihatan tapi kalau susu sejat tu tak berapa baik lah.. sebab nanti tembikai tu tak dapat serap dalam badan tapi dah 37weeks kan sis.. makan saja lah apa yg mau makan manatau tiba2 beranak hehehehe

minum air tembikai ritu elok je.. buat apa nak tgk apa jd lepas beberapa hari, makanan masuk perut kita 4 jam dah dihadam..

2y trước

Betul tu, macam tak logik je teori orang tu😅😅

rasanye..tembikai tu pn dah d hadam n jd air kencing dah..lgpun tembikai bknnye mknn y keras n lme utk d hadam..wallahualam..

Makan je sis apa yg nk dimakan.. Nnti klau masa bepantang menelan liur tengok.... Lagipun kandungan dh besar.. Baby pun kuat

Tembikai okay je kalau untuk pregnant. Haritu air ketuban saya kurang pastu doc suruh makan buah tembikai 🤔

saya kalau boleh hari2 nk minum jus tembikai + susu..memang ngidam tu je..alhamdulillah ok.

boleh je,yg tak blh hari2 minum lagi2 yg ada gdm,lg cpt membuang mkn tembikai bg saya

Kalau sis teringin sgt tp takut, minum sikit je bg lepas rasa mengidam tu☺️