Susu badan

Assalamualaikum. Saya nak tanya,boleh ke bagi sebelah jer susu badan sementara tunggu sebelah lagi hilang rasa sakit. Sekarang puting belah kiri rasa sakit sangat tapi takde luka/crack. #firstmom #bantusharing

11 Các câu trả lời

bolehhh , sbb masa anak no dua dlu , puting belah kiri saya dia crack dan lukaa yg macam ade darah tuu , tapi sye stay bagi je kt baby alhamdulilah takde darah ke ape yg keluar cuma pedih sikit , sbb kalau tk bagi dua dua nnti akan bengkak susu

Boleh, dan yg sakit tu kasi marmet setiap 3 jam supaya tak bengkak dan bagi signal ke otak yg sakit tu nak juga penghasilan susu lagi. Marmet 15 minit je setiap 3 jam pun mencukupi.

klu ikut kn btl bg ja bby susu bdn to. supaya bengkak to turun ,,to pun klu mmy blh than sbb apa ,,puting susu to bengkak sbb lubang bhgian susu to blm tebuka lg ,,

Boleh tapi kena marmet breast tu. Kalau tak mampu marmet, kena DF juga. Faham rasa sakit tu. Untuk marmet tu, awak buat breast massage dulu baru marmet.

marmet ye yg sebelah lagi tu. jangan biar lama

5282989