BABY KURANG SUSU

Assalamualaikum saya nak tanya,, sy mempunyai baby lelaki berusia 4 Bulan,,, sejak2 ni baby saya kurang nak menyusu,,walaupun kadang2 Tu DH tunggu smpai 3 jam sblum bagi susu,, baby still susu sikit 1 atau 2 ouns je..skrg baby Ada masalah berat xcukup,,Ada apa2 tips tak supaya baby nk susu banyak..baby sya susu campur, tpi lbih kepada susu formula..Mohon share apa2 tips

1 Trả lời

Anak saya pon dalam fasa ni, orang kata baby dalam situasi nursing strike. Menolak susu, cuba macam macam cara untuk menyusu semula, tukar botol kepada wideneck pigeon sebab ramai review kata seakan puting ibu, ubah position menyusu san suasana keadaan juga tempat, try minta tolong orang lain beri bayi susu. Kena try error untuk tackle situation ni. Semoga berjaya :)