Ingin tahu

Assalamualaikum saya nak bertanya...ini ank pertama sya Dia berumur 7 bulan. Pertanyaan sya Apa boleh baby 7 bulan di bagi makan bubur tanpa di saring...bagi mcm tu..bgi mcm org dewasa mkn tu Sebab bila di saring ..ank sya tak nak makan..dia akn langsung muntah.. Dn klw blh. Bubur tu blh campurkan sedikit garam tak or gula untk perasa

2 Các câu trả lời

tekstur bubur tu ikut pada penerimaan baby.. klu baby ok, bley mkn, x tapis pun bley.. baby bawah 2 tahun tak boleh garam & gula.. klu nk perasa, buat serbuk ikan bilis sendri.. sangai tnpa mnyak pastu blend..

1y trước

oh...ok kak terima kasih