Bayi 8 bulan

Hai smua , baby sya 8 bulan 7 hari , nk tanya brapa Kali shari boleh bagi makan bbur ? Sya still bagi 2 kali shari okey x ? Sya bagi dia tghri bubur lpar tu ptg2 tu sya bagi buah then biskut malam sya bagi bubur . Ank sya tdur lambat bangun pun lambat pukul 11 12 mcm tu bru bangun sya trus bagi bbur 😂

4 Các câu trả lời

Anak sy pun tidur lambat bangun tengahari 😂. Pagi kalau anak bangun sy bagi oat dan buah @ biskut shj , tengahari bagi makan bubur , petang (snack) bagi smooth tofu + buah@buah @ biskut , dinner bubur , dan malam sbelum tidur bagi buah@biskut , sebab anak sy slepas tidur maghrib akan bangun dan makan lagi tengah malam 😂 kalau tak makan tak boleh tidorrrrr hahaha

Kalau berat anak okay takde masalah. Anak saya 8m saya dah bagi nasi butir. Jgn lama sgt bagi dia meals texture bubur takut dia jadi picky eater. Saya kalau weekend pun bangun lambat so 11pm saya terus bagi dia makan nasi. 3pm saya bagi oat buah, 5pm saya bagi biskut/cucur/pancake, 8pm nasi. Kalau hari biasa pagi saya bagi breakfast oat. 8m dah 9kg dulu

ok bg sy..tgk ank camne.klau Jenis y lapar/kurang berat badan blh bg 3 Kali meal..1 or 2 Kali snacking.

hii u guys bg susu x klau dh bgi mkn 2/3 kali shari?

3t trước

Susu mmg kena bagi sis masih lagi sumber makanan utama baby bawah setahun