Ibu mengandung boleh ke makan ubat mixagrib flu/batuk

Assalamualaikum saya mengandung baru 5 minggu saya sekarang demam dan selsema boleh ka saya makan ubat mixagrib

10 Các câu trả lời

setahu sy byk ubat yg bagy side. effect utk preggy ni , mcm sy gatal badan ,byk je ubat bole mkn klaw tanya farmasi tp doc prefer loratadin , sb dy kata loratadin xde side effect tp bila sy tgk , ada je side effect , jd skrg mmg menahan je , gatal pula 24 jam , xkira tempat tggu je lepas bersalin hilang la

6d trước

tak pernah cuba makan la? consume dulu baru tahu ada side effects ke tak. dos pun perlu ambik bila perlu je. tapi kalau boleh tahan, then takpayah lah ambik. saya ambik loratadine lama dah sebab ada allergic teruk yang memerlukan makan ubat. masa pregnant & fully bf pun ada consume. tapi tak selalu kena la allergic tu, jarang, rasa macam takboleh control baru makan.

Mcam sy hritu pregnant 37w macam tu tetiba batuk . Sy pergi beli ubat dkt farmasi nnti dia bg ubat yg berseuaian utk kita yg pregnant ni

jgn la. ubt tu ubat Dari Indonesia kan ? ubt tu dos die tggi. baik pegi farmasi tanye ubt yg sesuai utk ibu mengandung

6d trước

terima kasih

Sy mengandung makan ubat batuk prospan / ubat flu loratadine (Dr yg suggest kalau mengandung atau menyusu)

6d trước

terima kasih

Biasakan diri tanya pharmacist kalau beli sendiri. Apa2 pun kena rujuk doktor.

bawa ke farmasi mana2 berdekatan, tunjuk dan tanya pada ahli farmasi.

Hamil & menyusukan anak, ubat-ubatan ni kena rujuk doktor ya.

6d trước

terima kasih

jumpa & rujuk doctor lagi Selamat.

5d trước

terima kasih

Saya mnum cap ibu & anak

refer doctor 1st