Hamil selepas gugur

Assalamualaikum.. saya keguguran 6 minggu yg lepas..harini hari pertama period selepas gugur...adakah peluang saya untuk hamil lg slepas ni tinggi? Doakan saya mama2...🥰 #firstmom #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya #bantusharing

10 Các câu trả lời

Betul sis peluang lagi tinggi. Saya pregnant semula selepas sebulab gugur. Tapi tak bertahan lagi, 4 minggu lebih gugur semula. Lebih elok tunggu 3 cycle kata doktor. Bagi rahim kita kuat dulu. Saya down teruk juga sebab tak sabar tunggu cycle 3 bulan tu. Jadi skrg saya muhasabah diri semula, tunggu 3 cycle period habis, baru ttc semula

High chance utk pregnant. Tapi high chance utk gugur kalau awak conceive dalam masa terdekat. Bagi rahim betul2 pulih. Biasanya dr akan sarankan rehat rshim 3-4months baru TTC balik. I doakan awak and suami dikurniakan rezeki anak. InsyaAllah amin yra 🤲🏻

In shaa Allah tinggi peluang nak pregnant lagi. Sis rest kan badan & rahim dulu buat masa sekarang, bagi tempoh 3 bulan baru ikhtiar lagi tau 💖 Saya doakan after 3 months sis pregnant lagi, kuat & selamat sampai waktu bersalin nanti.

iyee peluang tinggi utk prgnt balik .. sye bru lepas gugur awal bulan 1 haritu , bulan 2 sye prgnt balik alhamdulillah rezeki sye dpt cepat n now sye dh nk masuk 5bulan .. puan jgn risau ye☺️

tgu atleast 3m utk plan next pregnancy utk elakkan gugur lagi. sbb rahim kite lemah lagi bila pregnant dlm masa terdekat selepas gugur. and sgt2 high chances utk gugur sekali lagi.

1y trước

Janji folic acid iberet jangan tinggal walau sehari. Makan tiap pagi sebelum sarapan. Konsisten. Inshaa Allah baby sihat kuat, rahim pun kuat. 😊

Saya prnah gugur pastu lekat balik tanpa period. End up gugur lagi. Pastu saya gapkan 6 bulan baru pregnant balik. Alhamdulillah nak masuk 5 bulan pregnant dah skrng.

1y trước

sis..sbelum ni sy cp..n skrg upt dr dpo8-10 kabur2 je xde beza terang..mknanya kmgkinan sy cp juga ke kalini?

Peluang pregnant tinggi & peluang keguguran lagi sekali pun tinggi

biar la ada jarak.bagi rahim rest dulu

Aminnnn bergantung rezeki Allah