Persoalan saya.

Assalamualaikum, saya ingin bertanya kepada semua mama disini, normal tak kalau hamil 6 minggu tapi keluar darah kerap dari dalam kuantiti yang sedikit.#firstbaby #firstmom

5 Các câu trả lời

Tak normal sis.. better gi klinik cepat2 utk cek.. sy dlu mcm ni jugak.. kluar darah sikit2 tp sy buat xtau je.. sy biar kn je 2-3 hari. Smpai la darah tu makin byk mcm period.. last2 sy MC..😔 kalau npk je darah, kena cpt2 ke klinik, nnt dorg akan pantau & bagi ubat kuat rahim. Then sis kene btul2 bedrest.. sy dlu sy x bedrest betul2.. masi jln ke sana ke sini.. angkat benda2 berat.. tp preggy kali kedua ni sy da nak jaga betol2.. xnak lg jadi mcm 1st dlu.. doa kn sy ye.. sy doa kn sis juga semoga kandungan dlm keadaan baik😇

2y trước

saya pn mgalamai benda yg sama. mula2 darah wrna cklat, hri ni drah merah kluar tpi x byk. pg klinik scan dr kata msih ok dan kena tngu smnggu bru scan blik. sy mnta ubat tpi dr kata xda ubat. kena tngu smnggu dulu. ada apa2 tips ke utk kes mcmna ni? sy rsa sgt skg. first baby

Sy dari semalam ada cramps. Harini bleeding. Pegi clinic doctor cakap sy sbenarnya pregnant 5w1day. Baru nampak kantung. So doctor suruh dtg lagi 2 minggu utk scan lagi sekali dan dia bagi ubat utk kuatkan rahim. Doakan sy juga ya. Betul2 panic dan risau.

2y trước

Nama ubat tu dhupaston utk kuatkan rahim

Tak normal Puan. Keluar darah sikit ke banyak pada awal kehamilan, boleh jadi sebab proses penempelan atau ancaman keguguran. Jadi, silakan jumpa doktor segera untuk pengesahan ya

tidak. jumpa doktor segera, scan dan ambil suntikan penguat rahim supaya janin melekat kuat kurangkan risiko gugur. makan suplemen duphaston.

2y trước

insyaAllah. Terima kasih puan.

InsyaAllah. Terima kasih puan.