saya tk ada pengalaman hamil anak sulung

Assalamualaikum . saya hamil anak first 13minggu 6hari . umur saya baru 20tahun tk ada pengalaman . tk ada seorang pun family yg bleh tnjuk ajar pd sy saat sy hamil skrg . boleh tlg tunjuk ajar pd sy pantang larang apa ketika saya hamil skrg . semasa hamil 12minggu . pernah keluar darah ketul . saya taktahu itu darah apa . pergi klinik alhamdulillah doct ckp baby sihat . tak gugur . kena banyak rehat . saya taktahu pantang larang ketika hamil . tolong tunjuk tegur ajar saya bab hamil ni boleh ? terimakasih . #sayaseorangdiri #sayatiadapengalaman #sadlifebackground #pleasehelp #bantusharing #terimakasih

2 Các câu trả lời

Takde pantang larang ape sangat. Cuma makan minum apa2 semua kena berjaga2, berpada2. Jangan banyak buat kerja berat2, jangan stress2. Banyakkan minum susu, ubat kk jangan skip. Makan makanan yg sihat.

3y trước

❤️🥰

Tak ada pantang larang sangat pun sis. Cuma awal2 hamil tak digalakkan angkat benda berat apa semua sebab masih baru kan. Bab makan ke pe, ikut pada badan masing2.

3y trước

terima kasih ❤ .