Pernah gugur

Assalamualaikum, saya baru hamil 7 minggu 2 hari utk kali kedua, saya nak tanya ibu² yang berpengalaman di sini...saya pernah mengalami keguguran waktu hamil kali pertama..jadi sekarang ni masih terlalu awal utk saya ke KK atau saya kena pergi buka buku sbb saya risau akan terjadi lagi..

Pernah gugur
27 Các câu trả lời

Dah boleh buka buku dah sis, saya lagi awal, 6 weeks dah buka buku. Sbb penah gugur masa kandungan 7weeks bulan 6 tahun lps..

Sy pergi klinik swasta dlu check sbb ada history keguguran.. Nk buat buku pink tu nnti lah.. Sbb kt kl mmg xgalakkn buat awal2

Elok bukak buku awal sis.. So kk leh pantau ape yg patut.. Jadi kesihatan yer sis.. Jgn uat keje berat2 sgt lg.. Jgn stress2 k

5y trước

Terima kasih l🥰

Pergi je kk. Bgtw ada history keguguran. At least dorg leh pantau dr awal atau bg solution awal utk kuatkan rahim.

Semoga kandungan kali ni kuat aamiin...semoga sentiasa dilindungi Allah aamiin...doakan saya juga yea..😊😊

5y trước

Aamiin 😊😊

Pegi je bukak buku sbb dah pernah gugur kan. Lagi bagus bukak buku awal. Kita blh pantau kandungan

Pergi kk bukak buku..sy mase first pon gugur jugak..yg kedua ni 7 minggu sy dah pegi kk buat buku

Puan blh start mkn folic acid dan elakkan kerja mengangkat berat atau yg blh menyebabkan hentakan

Eh x.. Sbb awk pernah ada sej keguguran lagi kena awl.. Biar diaorg boleh jaga awk..

G lh leh doc pantau bb pernh gugr kn kena g check klinik awl kit