1st trimester pregnancy cirit birit

Assalamualaikum, Saya baru 1 trimester, saya nak tanya kenapa ya setiap kali makan saya akan cirit birit? Ada yang kena macam saya masa awal2 pregnant? Atau makanan yang saya makan itu tak sesuai untuk awal kehamilan? Saya perasan kalau saya makan pedas, mesti saya akan sakit perut dan cirit birit. Minta penjelasan or share pengalaman semua. #bantusharing

1 Trả lời

Waalaikumussalam, setakat ni, saya takde experience macam mommy, cirit birit setiap kali makan. Saya pernah cirit birit masa pregnant, itu pun sekali je sebab makan macam2, campur2 masa hari raya. Saya cadangkan mommy ke klinik untuk pemeriksaan doktor. Nanti doktor akan bagi ubat yang sesuai. Kalau mommy hanya cirit birit setiap kali makan makanan pedas, mommy kena elakkan makan makanan pedas. Takut perut tak tahan. Semoga dipermudahkan urusan dan kembali sihat ye mommy. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers