Due 5/3 tapi beranak 19/2/23

Assalamualaikum & salam sejahtera mummy mummy. Just nk share pengalaman bersalin awaii 😂 Sepatutnya due 5/3 tapi baby nk keluar awai . Mlm 18/2/23 tgh tidur dpt rasa something keluar dari bawah mcm air. Bangun terus tgk and ya betul air ketuban leaking gila 😂 terus siap2 pegi hospital. Smpai hospital doktor check semua and kene tahan wad. Then doktor ckp kene beranak dlm masa 24jam. So 19/2/23 sy kene induce drip untuk bukak jalan 😂 seksa betul layan contraction palsu 😂 last2 decide suruh dr ceaser. Alhamdulillah lahir la cemboy sy pada 19/2/23 pukul 7:08 . Sy doakan mna yg tunggu tanda semoga urusan semua dipermudahkan . Aamiin.

15 Các câu trả lời

Alhamdulillah. mommy bole tau x , sblm leaking tu, ada x tnda2 lain selain ketuban leaking .. atau ada apa2 yg mommy buat senaman ke . Any else laa yg bkaitan .. bole mommy share? haha suami sy suruh sy tanya cmni tau dekat mommy sbb sy share crita ni dekat suami sy .

2y trước

haaa tu la..time tu tgh golek2 sambil berangan nk makan nasik ikan goreng😂 terlelap sekejap,skali bunyi poppp,terus bgn sbb terkejut.. g hospital jln baru buka 3cm..

Alhamdulillah.. sis sd brsalin bestnya..due sya 4/3.. sampai skrg blum ada tnda2x, sakit2x celah bawa smuanya sakit daa bjalan pun tak larat dahh..doa kan sya pun dpt brsalin cpt yaa..

2y trước

Sama. Tak larat dah rasa nak berjalan. Baby still active kat dalam, bila nak keluar tak tahu ni. Due sy 8/3 huhu

waaahh alhamdulillah syukur tabarakallah sis🥰slmat berpantang . doa kan sy pula sedng mnghitung hari baby keluar bulan depan🥺. hrp tiada ape ape mslh🤲🏻💗

alhamdulillah🤲 nak tanya,masa air ketuban keluar tu ada rasa sakit tak? or rasa nak terkencing ke? ke rasa air keluar jer xde rasa sakit semua?

2y trước

Rasa mcm air mengalir 😂 takdak rasa sakit apa apa 😝

sya due date 5/3 ,tapi 18/2 dah kena serah diri sebb kencing manis ... kena paksa bersalin semoga dipermudahkan urusan kita semua ya

sy due 9/3..tanda2 blm ada lg tp baby selalu mengras tulang kemaluan pun sakit ngilu.. x sbar dah nk beranak😂

Alhamdulillah!! selamat berpantang. jaga diri ya mommy czer kena extra care. enjoy this motherhood journey🤍🫶🏻

2y trước

Alhamdulillah. Hihi tq sis ❤️

Sy due 3/3/23 pun dah bersalin 17/2/2023.. Xde turun tanda just perut je kerap mengeras.. G hospital dah 5cm

2y trước

eiii sme la 3/3 kite plk x sbr 🤣🤭

seronoknya, alhamdulillah . saya due 1/3 tengah tunggu baby keluar awal jugakk ni hehe .

2y trước

samalahh. puas pujuk baby supaya keluar awal. sebab dh sakit kat bahagian ari2, tp tkde tanda2 lagi

Seronok nyaaa. Alhamdulilah. Saya due 9.3.23 tengah tunggu baby keluar awaii jugak. Hehe

2y trước

sama lah 😅 harap sngat keluar awal