Makanan Pejal untuk Bayi

Assalamualaikum & salam sejahtera mommies. Saya ada soalan sikit. Anak saya baru mencecah 6 bulan, so saya blend bubur kosong untuk dia mula makan makanan pejal. Saya buat bubur kosong cukup untuk seminggu, senang nak bawak ke taska. Saya akan masukkan bubur ke dalam bekas2 kecil dan simpan dalam freezer. Saya nak tahu, selamat ke bekukan makanan bayi dalam freezer? Thanks in advance! #firstbaby #mommybuntu #1stimemom

1 Trả lời

Bubur kosong tanpa guka/garam/MSG? Kalau bubur kosong simpan dalam freezer saya rasa macam tak berapa sangat la puan. Selalunya bekukan beras yang dah campur air supaya cepat masak boleh. #TAPSupermoms