TTC 12 Tahun. Nak scan masa 6 week.

Assalamualaikum sahabat ttc. Mohon doa dari semua, kandungan saya sihat. 30hb ni nak scan masa usia 6 week. Nak tanya ada ke yang 6 week dah boleh nampak heartbeat baby?

TTC 12 Tahun. Nak scan masa 6 week.
5 Các câu trả lời

amiinn aamiinn doakan saya jugak supaya baby sihat. saya 6week 5day. sebelumni keguguran 2kali menunggu masa 8bulan untuk ygni🤍 saya takscan lagi doc ckp seeloknya 8minggu baru scan 🥺 btw masa 4week dulu dah scan tapi taknampak apa cuma doc kata dinding rahim dh tebal kemungkinan ada baby dan cyst saya dah kecut tinggal 1.3cm asalnya 3.4cm🥺🤍

6mo trước

yg first 9weeks sebabkan maknya kuat sangat bekerja hari hari naik turun tangga btw time yg first ingatkan lewat sbb hormon sbb timetu baru lepas operate buang fibronomia dkt breast dan jugak baru nikah dan takda pengalaman tambah pulak saya anak bongsu semuanya laki laki dlm family. yg sec bby 13weeks kantung kosong . sekarang kena ambil pil duphaston sampai 8weeks nanti.

alhamdulillah tahniah sis..sy ad scan masa kandungn 6week tapi npk kantung shje mse tu ...dan minggu ke 7 baru napk janin cuma time ni doc xsugest untuk dengr hearbeart lagi sbb takut mnganggu baby..jadi doc sugest 8w baru repeat scan lagi untuk tgok perkembangn dan heartbeat

6mo trước

oh yka sis, ok tq atas info nya.

sis sebelum ni ada sejarah keguguran tak? kalau ada better xyah tggu 6w baru nak scan.cepat2 buat buku pink terus.tu yg doc sarankan supaya lebih berjaga2.moga dipermudahkan ye sis

congratulations

🤲 Syukur.