ukuran lilit kepala

assalamualaikum, pagi tadi baby sy cek 3 bulan, berat tinggi bmi ok.. cuma lilit kepala dia 42.5cm.. chekup 2 bulan haritu 38cm sje, ny mndadak pulak naik.. normal ke?ke lepas 3bulan ny naik normal blik? tapi sy tngok kplenye nrmal je tk nmpk besar, ke nurse salah ukur sy ttau la, kt rumah takde pulak tali tape nak ukur?.. ibu2 ada pngalaman tak?

2 Các câu trả lời

Beli pita ukur kat kedai mjahit..ukur sdri,nurse pun pdai silap..takan kelapa skjp bsr,skjp kck..heran juga

Hi sis nak tanya, normal ke ukur lilit kepala baby sis time ni?