Assalamualaikum

Assalamualaikum.. normal ke anak baru 11 bulan xreti jln lg..

16 Các câu trả lời

puan kena faham, lain anak lain progress. ada yang 9 bulan dah pandai berjalan, ada yang setahun 6 bulan baru pandai jalan. ada umur setahun dah pandai beza abc, yang 4 tahun masih confused huruf. kalau puan rasa tak normal, better bawa jumpa doktor, at least kalau ada masalah boleh atasi awal. kadang kadang ada budak malas berjalan atau dia takut nak jalan. tapi untuk tahu normal atau tidak, hanya doktor pakar yang lebih tahu.

normal je sis..tak semua kanak2 sama perkembangannya..just kita sebagai parents kene main peranan utk galakkan dia belajar utk bertatih ke..merangkak lama dulu pun takpa..bagus utk perkembangan otak & otot anak ☺️..

Wlkmslm.. normal puan selagi belum 18 bulan.. puan bantu la anak bagi dia berjalan sambil pegang tgn dia.. moga membantu bayi utk belajar dan tambah keyakinan diri dia..

Anak sy semua lambat.. Hahaha stahun 2 bulan baru tumbuh gg.. Stahun 4 bulan baru berjalan 😂. 4y baru bercakap.

Waalaikumsalam nak kata normal atau tidak tu. Tak boleh sis sebab kadang berbeza anak berbeza fasa tumbesarannya

normal...xyh dgr mlot org...ank sy sthn 2 bln bru brtateh..xjln lg..gg pn tmbuh lmbt...yg pnting dy shat...

normal sis.. anak saya 1 tahun 3 bulan baru jalan.. jgn lebih 1 tahun 6 bulan..nurse bgtau dikira lambat

normal..anak saya yg pertama dulu umur dia 1 tahun 5 bulan baru pandai berjalan

normal puan.. lain anak lain tahap perkembangannya..

normal .. anak saya pun lambat .. 1 lbih bru jln