Vaccine simtomp preggy

Hi assalamualaikum nk tanya siapa yang dah ambil vaccine waktu preggy? Any simtomp ada yang teruk tak? Berdebar sebab lusa saya dah pergi vaccine sekarang saya 20w#ingintahu #bantusharing

11 Các câu trả lời

i dah complete 2 dose semalam 27 weeks. symptoms yg i dpt i start demam malam tdi n sakit2 badan + pening kepala. tak larat sngt. so i just rehatkan badan je. tak berani nk makan panadol walaupun doktor kata boleh makan klau demam. time first dose haritu tak mcmni. just lenguh tangan je dgn selsema je. mngkin scnd dose ni kuat lagi kot. tapi insyaAllah tkde side effect yg teruk. jgn takut nk ambk vaksin ya! goodluck!

3y trước

alhamdulillah tq risau jgak demam ke apa sebab anak saya yg first pun baru setahun lebih tkut brjangkit plak demam

sy dah completed 2 dos,tp ade kesan..demam lps tu telinga jdi berdengung sampai sekarang...bila org bercakap kuat sikit akn rase x selesa sb akn ade suara pecah² kedengaran...

Hii i dah complete 2 dose semalam 32 weeks, Alhamdulillah takde sode effect teruk selain tempat inject tu je yang lenguh sikit. Jangan risau ok 😄

3y trước

alhamdulillah tq sharing ❤

saya bru 1st dose just bngkak mate je dlm 10mnt...2nd dose nnt 36week..deboobjgk nk tggu nya ape pon doa yg baik2 ya...

Sy sudah first vaksin Pfizer....second dose 31hb ni...Alhamdulillah xde side effect yg teruk...just lenguh2 tgn jer...

sy sakit dkt bekas injection tu..rasa nk demam pun ada..doktor bg panadol suh mkn.. alhamdulillah ok

smlm sy da vaksin 1st dose 31w1d... alhamdulillah ok je..tgu 3mgu lg kne vaksin 2nd dose plk..

Sye first dose efek tgn lenguh xboleh angkat, sentuh pon xboleh.. tp selain tu xde apa

Dah complete 2 dose, Alhamdulilah no side effect cuma lenguh di tempat cucuk..

Ok je.. saya baru lepas vaksin 24/7 31week, 14/8 second dos plak