Berat baby

Assalamualaikum nk tanya pengalamn ibu2 kat sni, klu 37w berat bby 3.4kg.. kli kua cukp buln, berat jd bpe ya? Selain anggran berat bby.. target tu boleh jd kecik atau besar ya?? Sbb sy isau susah nk meneran klu besar..#pleasehelp #ingintahu #bantusharing

4 Các câu trả lời

sy lebih kurang mcm awk, 37w 3.3kg tp doc cakap tu plus minus je sama ada tolak 500g or tambah 500g.banyakan buat senaman insyaAllah kita cuba ikhtiar. semoga dipermudahkan sis🤲🏻

scan ni sekadar anggaran je puan , dari pengalaman saya anak 1st dr pakar scan cakap baby besar 3kg keatas yang keluarnya hanya 2.44kg saja overdue pulak tu 41w ..

2y trước

saya masa tu overdue 40w puan serah diri kat hospital , pastu dr semua cek bukaan , kedudukan baby , berat apa semuanya dalam scan 3kg keatas nak dekat masuk 4kg macam2 lah dr pakar cerita risiko anak besar saya mula tu risau&takut lahkan sebab first mom haha pastu kena warded sampai baby usia kandungan 41w baru induce , ingatkan baby keluar besar rupanya kecik je 2.44kg saja ..

scan tu semua anggaran. sye 1day before bersalin, scan 3.2kg. keluar2 2.97kg je 😂

2y trước

Yg tu sy paham.. sme mcm yg sulung sy last scan sblum b’salin 3.1kg.. kua 2.8kg Tp ni sy bru 37w da 3.4kg.. sy isau sbb tkot xleyh b’salin normal klu besar, sbb sy ta cukp tggi. Klu tgu bby lahir cukp buln atau ikot due date, doc kte mmg boleh smpai 3kg lebih sbb perut sy besar b’beza gan yg sulung. Bdan berat nk bwk perut.. klu boleh xnak czer.. 😔

mcm dh besar sgt awak. doctor ada kata pape tak masa checkup

2y trước

mcm saya masa last scan dekat hospital nk bersalin. doctor cakap anggaran baby besar 3.3kg, awak. siap dia cakap baby besar ni. baby keluar petang hari sama 3.15kg.