puasa

assalamualaikum, nk tanya. bolehkah ibu hamil trimester 1(sebulan lebih) berpuasa sekiranya tiada apa2 penyakit?

2 Các câu trả lời

Cuba puasa dlu sis , tp klu tiba2 rasa perut sakit ke ape better makan je . Sbb ksian kandungan awal lg . Sy skrg nak msuk 6 weeks stiap hari bgun sahur tp pgi tu mesti dah rasa perut sakit , cramp . Pedih ulu hati sy minum trus and mkn skit lpastu msti hilang sakit . Cuba dlu ye sis .

Sye ade tanye nurse...nurse kasi..tp husband yg xkasi..sbb masih first trimester kn..takut ape2..tp ape2 pn terpulang pd bdn masing2..sbb sye masih ade rse mual2 nk muntah.