pregy atau pun tk

assalamualaikum nk tanya ada tk yg period tp mngndung, sy czer thun lps, x ambil prancang sbb slalu period x tratur dan slalu migrain bila period, sbb tu sy x ambil perancang, rancang sndiri buang luar.. sy risau lekat lg, sbb perut sy rsa mcm ada tendang2.. period sy tratur elok sejak 2-3bln ni.. prnah bln 2 bru ni test double line lewat period seminggu, pastu period tratur dan guna clear blue no pregnant, risau sbb perut ada tendang2 mcm baby tendang ja, sy czer bln 9, thun lps, perut makin bsar skrng ank bru 8 bln sy syak buncit ja tp risau lekat pulak#seriusnanya #bantusharing #bantusharing #ingintahu

4 Các câu trả lời

kalau rancang sendiri walaupun pancut luar sis , untuk mengandung tu tinggi sis sebab akan ada juga air mani yang terlepas . saya pun rancang sendiri anak first czer NOV 2021 . masa anak setahun try upt +pregnant so saya kiraa kiraa , anak saya masa 10 bulan saya dah pregnant . takpaa sis . kalau pregnant pun nanti nak dekat due jumpaa pakar samada boleh lahir normal or czer cumaa sis kenaa bagi cantik rekod dalam buku pink . ada setengah doctor / nurse akan bising sikit tapi hadap jelaa sis bising awal awal je , diorang bising pun sebab risau condition badan kitaa and baby . and always be positive je .

1y trước

saya sekarang tengah tunggu hari . masa 36 minggu jumpa doctor pakar scan baby berat 2.34kg and boleh naik lagi boleh beranak normal as long baby dekat bawah , air ketuban semua ok InsyaAllah boleh beranak normal .

Kalau nk double confirm boleh g klinik untuk scan , merancang buang luar ni memang ada kemungkinan mengandung sbb kwn saya pun buang luar juga pstu lekat , kalau nk merancang ni better pasang alat iucd atau implanon , takpun yg jenis lekat evra patch boleh dpt kt farmasi or pakai kondom Memang kadang kita merancang bgai nk rak pun 99% 1% peluang untk mengandung

bulan 2 tu dh lama. ni dah bulan 6. buat jela pregnancy test tu. kalau x buat mcm mana nak tau. kalau x yakin boleh pegi klinik.

1y trước

btol.. klu btol preggy, da 4 bln.. memg bley rse gerak2.. klu x preggy, angin kot..

Check jelah upt dari fikir2 apa yang tendang2 tu. Kalau positive, pregnant lah tu. Negative means tak. Settle problem.