Anak menangis jumpa orng lain

Assalamualaikum,ok dah 2hari dduk rumah mak baru tau punca.rupa nya dia takut orng cakap kuat2..sbb saya kat rumah cakap slow2 lemah lembut je ngn dia..orng lain pegang dia x nangis tapi kalo orang tu stat bercakap kuat sikit pon dia dah nangis..hahaha..tq guys mana yg menjawab.dah la belah mil saya semua cakap deras2,patut pon.

8 Các câu trả lời

Anak saya pulak tlampau pramah hahaha sbb dari umur 2bulan lebih dah hntar pngasuh, dia skrg 9bulan, ada je separation anxiety tu bila tiba2 dia snsorang, tp dia tk specific nak saya je, cuma tido je dia cari saya🤣🤣

sye dulu anak mcm ni jugaa... rupanya ad ganguan... lepas je dri tu, minyak kasturi kijang xlepas dri anak.. slalu sapu kt baju dia..smbil tu baca doa selawat mintak pelindung.. . jgn direct skin...

Pernah anak sy dulu selak menangis.. Sbb doc tu bdn nya bsr.. Tp tk sure faktor apa.. Keluar dr bilik doc dia stop nangis.. Lastnya tak jd checkup ambil ubat je

bb blh rasa tangan y biasa pegang die n rasa tangan lain pegang.bb jgk blh bau mommy n bau org lain..suara pun mcm tu jgk

sebab org yg pegang dia bukan mak dia.. selalu baby nak mak or bapak dia je.. normal kalau nangis gitu

bagi Sya Norman, ramai baby nak dgn ibu bapa ja. anak sya terlebih peramah pulak😄😄😄

Bau, suara bby kenal. Bagi saya normal. Teruskan bawa anak bersosial

normal..