history bsalin prem baby 34w 2d

Assalamualaikum. Nak tny sini siapa ada pengalamsn bsalin prem baby? Sy skrg pregnant second baby. Potensi utk lahir mcm first tu tinggi tak?

9 Các câu trả lời

Anak 1st dulu sis bersalin baby prem ke? Mmg doc ckp kemungkinan anak seterusnya prem tu tinggi.. Tp kuasa Allah kan.. Bykkan berdoa.. Pengalaman sy anak 1st lahir 31w, ank 2nd alhamdulillah cukup bulan walaupun lahir 37w.. Skrg anak yg 3rd.. Berdebar juga ni... Xlekang berdoa supaya cukup bulan..

5y trước

Tulah sy berserah berdoa byk2. Harap cukup week. Abg baby ni dulu 12 hari duduk nicu. Berat ok cuma prem

Puan lahir anak prem sbb apa.. sy sbb eclampsia.. btoi tah sy tulis ni. 🤣 Sbb detect protein dlm urin.. n pressure naik dr hari ke hati..so lahirlah anak sy kedunia pd usia 33 mgu. Alhamdulillah dh besaq pn.. 5y..membesar di luar.. skarang sy dh preggy 20w. Harap2 kali ok ja

5y trước

darah tinggi..

xpsti sis ikot pd keadaan risiko mommy . contoh hb xcntik ke . rahim xkuat ke . brgntg sis . pelekat pd buku pink sis warne ap . klau ijau xberisiko . tu tnde blom tntu sis melahir kn bby pramatang lg . klau kuning atau merah ye berisiko akn lahir awl lg sis .

5y trước

Tula. Hrp kali ni ok sampai cukup. 😉

Ank sulung sy prem 31 weeks..bersalin sbb ada drh tinggi..ank kedua sy awal 10 hr dari tarikh due..tp bl pregnant kali ke2,masa 7bln tu sy dh siapkn awal brg baby..mmg doktor ada bgtau ada kemungkinan bersalin awal jgk..tp berdoalh byk2..

sll sama tgk sis jg la... tp biasa klu kes cm ni doc dan misi akan bg perhatian lebih..jgn risau k.... mmg kene ulang alik kk hospital je la tp demi baby ...kuat!!!!

Anak first saya lahir 32minggu. Sekarang tengah preggy 37minggu. Memang tinggi risiko dia untuk berslin prem lagi. Kena banyakkan berdoa.

5y trước

Itulah. Sy pun risau sbb mmg ada risiko

Sy bersalin bby prem 34 wik sbb pp type 3.. 17hri bby tggl nicu on oksigen n antibiotik+tiub... Berat bby 2.1kg ms tu

Saya first baby lahir 33 minggu tapi yg lain lahir lhr cukup bln

5y trước

Alhamdulillah doa kan sy sis

Mungkin ada risiko. Bincang dgn doctor sis

5y trước

Sy ada tny jugak. Doc cakap 1/10 boleh jadi. Risiko tetap ada. Sbb tgk ada kwn pun anak first prem. Kedua pun sama jugak. Hrp sy boleh cukup bulan mcm biasa