GBS positif & bersalin Czer

Assalamualaikum, nak tanya yg ada pengalaman.. Ada tak disini yg GBS positif tapi melahirkan secara czer.. Baby kena tahan nicu tak? Ibu dan baby kena on antibiotic atau tak? Dan berapa hari kena tahan wad, baby ok tak lepas tu? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing #seriusnanya

2 Các câu trả lời

Sorii takda pngalaman tu, tp sy sllu gk baca bab ni, klau positif gbs brsalin czer takda msalah, sbb gbs ni ada kt kwasan vagina, czer kn kluar ikut prut so baby xkn trkena kuman gbs ni.. klau brsalin normal bru akn on antibiotic sbb baby akn kluar melalui vagina dan akn kena kuman tu .. maaf klau salah, sy just kongsi dri info2 yg sy baca 😅 nk lebih komfirm baik sis tnya misi/doc sndiri lg snang kn😁

2y trước

Terima kasih sis

Tolong bantu jika ada jawapan 🙏🙏