Pregnant 17 week 5 day

Assalamualaikum nak tanya, sy pregnant 17 week dah.. tapi dah kerap kencing.. Org cakap peranakan rendah kalau macam tu.. mmang ada la rase sengal2 kat bawah ni.. sy berjalan pun slow2 je.. nak jumpa tok bidan pun dia cakap tunggu 5 bulan dulu baru boleh angkat peranakan ni.. korang pernah alami keadaan macam ni tak? Macam mana nak buat ye

7 Các câu trả lời

Masa sy 2nd trimester, rahim turun.. Memang sakit rasanya.. Fobia nak bayangkan balik.. Tapi dr kata normal je sebab rahim akan naik balik sendiri.. Tak perlu urut pun.. Cuma kena make sure tak turun sampai block salur kencing.. Memang akan kena kencing kotor.. Macam sy hari tu spai block salur kencing.. Lama jugak kena warded sebab on antibiotik.. Tak payah g jumpa tok bidan.. Nanti lain jadinya

Sy masuk je trimester kedua sampailah skg ni dh nk masuk 33w kerap kencing. Yg sengal2 kt bawah tu lg la, makin kandungan besar makin rasa sengal ngilu kt bawah. Sepanjang sy bt checkup doktor kata normal saja tp mungkin sy kekurangan kalsium so sy just banyakkan minum susu. Better sis jumpa doktor, sy xberani buat urutan apa2 sepanjang mengandung.

Saya minggu ke 10 pun dah kerap sgt kencing. Satu malam je dekat 4 trip. Tido dah mcm zombi. Dlm 24 minggu gitu sy buat kegel. Baru dpt tahan kencing lama sikit. Kala tak bersin kompen terabur. Tp kene jaga2 jgn terlalu lama tahan kencing takut dpt UTI pulak. Ingat JANGAN BUAT APA2 URUTAN MASA PREGNANT UNLESS DONE BY MEDICAL EXPERTISE ❤️🌼

2y trước

setuju buat senaman kegel

ish ye ke?? sye pun malam2 paling kerap kencing..kadang2 1 malam tak leh tido asbab asyik nk ke toilet je...lepas subuh baru dpt tidur...skrg ni pun dh pukul 4 pg..sye baru je balik dr toilet ni..nk lelap mata dah malas dah sbb time nak lelap tu la rasa nk terkencing😂

mgkin sbb kencing kotor, jumpalh doktor.. kalau kencing kotor mmg rasa mcm tu juga.. kalau sbb peranakn.. time tido tggikn kaki.. letak bantal bwh kaki tu.. insyallah ok nti.. 😊

2y trước

sya pown rasa kencing kotor.. sbb tnda2 kencing kotor., kita kerap kencing , kencing x lawas, berbau n pekat.. bykkn minum air

jumpa doktor ya sis. jangan buat sebarang urutan dekat perut masa pregnant. sangat bahaya

better jumpa doktor drpd bidan