Hai assalamualaikum nak tanya sikit Sy baru kandungan pertama tapi kata dokter baby Sy songsang

Assalamualaikum nak tanya sikit Sy baru kandungan pertama Kata dokter baby Sy songsang 28 minggu Sy risau

Hai assalamualaikum nak tanya sikit Sy baru kandungan pertama tapi kata dokter baby Sy songsang
11 Các câu trả lời

sama la dgn sy, baby songsang. kdg2 dia melintang je positionnye. dlm minggu nie checkup kat KK (34 mggu), doc kata baby dah pusing elok dah. tp sbb sy memg dah ada appointment kat pakar O&G masa 36 mggu nt, so doc KK suruh pegi je check tengok baby maintain kepala kat bawah ke tak. sis jgn risau, sis ada masa lg nk tggu baby pusing ke bawah. kalau 36 mggu baby tak pusing jugak, yg tu patut risau. sis bykkan sujud lama2, tido ngiring ke kiri dan byk2 cakap pujuk baby utk pusing ye.

28 minggu tu masih awal lg, tp klu mak dia ada kencing manis n darah tinggi ya perlu risau sikit .. tp bleh pujuk baby suruh dia jgn songsang .. adik ipar sya 32 minggu doctor kata songsang .. tp 36 minggu bersalin sbb dia kencing manis lps pujuk² baby dlm perut, alhamdulillah msa nak bersalin tu baby duduk pd kedudukan yg sptutnya .. so xjadi operation

sy ada baca , diorg ckp kena banyak kan sujud n lama2 . lps tu pujuk baby cakap ngn dia pls jgn songsang . ah cmtu la sy pun tak pasti tp boleh kot ikhtiar mcm ni

28w masih awal lagi,doc or nurse akan suggest byakkan sujud & pjuk baby utk pusing…kalo da 37w tu baby da besar so dia xda ruang nk berpusing dah…

Dulu masa pregnant anak first pun pernah songsang tapi saya banyakkan sujud alhamdulillah 36minggu kepala baby da ada dekat bawah

sempat lg nak pusing. awal lg tu. kalau dah 36w baru kena risau ya. buat masa ni pujuk2 dia, bykkan sujud.

Rasanya masih awal lagi, baby masih nak berpusing2 tu, insyaAllah nnt akan ok

bnykkn sujud lma ii..sllu pjuk bby sruh dia pusing..in shaa allah bby akn pusing

awal lagi.. baby boleh pusing smpai 36w. banyakkan bersujud dan jgn lupa doa

rasanya masih ada masa untuk baby tu pusing lg sis..jgn risau okay..