39 week tak bersalin lagi

Assalamu'alaikum nak tanya selain berjalan, makan nenas, makan pedas, basuh tandas, kemas bilik apa lagi erk yg bole mencetus cepat bersalin. Kalau suruh buat hubungan ngan suami bukan tak bole tapi suami kerja malam minggu ni huhuhuhu perut ada je cramp plus keputihan baru ii ja ada. Kami tak berani nak minum air selusuh sebab takut sakit teruk tapi takde bukaan lak naya jaa. Btw kami due date 2/9 tapi dh dpt tarikh gi hospital untuk induce 8/9 dengor ii sakit kalau induce huhuhuhu camne ni #bantujawab

2 Các câu trả lời

Turun naik tangga sekadar yg mampu sahaja. Jgn paksa diri. Sy dulu jalan dan naik turun tangga ptg. Nak di jadi cerita, esok pg terus kena warded bersalin. Dah bukaan 4cm