39 week tak bersalin lagi

Assalamu'alaikum nak tanya selain berjalan, makan nenas, makan pedas, basuh tandas, kemas bilik apa lagi erk yg bole mencetus cepat bersalin. Kalau suruh buat hubungan ngan suami bukan tak bole tapi suami kerja malam minggu ni huhuhuhu perut ada je cramp plus keputihan baru ii ja ada. Kami tak berani nak minum air selusuh sebab takut sakit teruk tapi takde bukaan lak naya jaa. Btw kami due date 2/9 tapi dh dpt tarikh gi hospital untuk induce 8/9 dengor ii sakit kalau induce huhuhuhu camne ni #bantujawab

2 Các câu trả lời

sy pernah ank ketiga 40weeks belum lg mau keluar.. sy sendiri serah diri kat hosp.. bukaan bru 2cm.. doktor masuk ubat, sy menahan sakit 12jam.. still xda bukaan.. plus sy sakit perut nk buang air besar(sembelit)..last sekali, sy xtahan dah.. sy minta caeser.. ini laa satu2 nya ank sy yg caeser.. yg lain normal.. dan yg kelima ni dah 37weeks, due 15/9..harap2 boleh bersalin normal.

3t trước

ya bersalin normal boleh cepat balik..

Turun naik tangga sekadar yg mampu sahaja. Jgn paksa diri. Sy dulu jalan dan naik turun tangga ptg. Nak di jadi cerita, esok pg terus kena warded bersalin. Dah bukaan 4cm