makan buah longan

Assalamualaikum, nak tanya pregnant boleh makan buah longan ke? sy dah trmakan banyak jugak baru tahu yg tak boleh makan sebab panas. risau pulak #seriusnanya #pleasehelp

6 Các câu trả lời

Bukan sebab panas ke apa x boleh mkan banyak2 buah ni. Tp dia psl klu ambil dlm kuantiti yg banyak risau nt sangkut gula tinggi dlm badan hehehe longan tu kan pekat2 je manis dia.. Takde masalah kalau diambil dalam kuantiti yg x terlalu banyak. Kalau dah makan bnyk tu xpe laa, nt cntrol makan makanan manis yg lain.. Hehehe

1y trước

tq sis.. 😍

saya masa pregnant 5 week saya makan durian tapi dalam kuantiti sikit je Alhamdulillah okay je

sy hritu mkn bnyk jgk sbb tu buah pling sy suka hahahaha .. alhamdulillah tkde pape .

masa pregnant saya mkn smpai seplastik..last2 lekat kencing mnis

Buah longan ok. Makan banyak tu risiko kencing manis.

saya mkn ok je...

1y trước

yeke sis klau contoh mkn byk pon xpe kan. taktahuuu lagipon buah tu mmg fav..